maanantai 18. heinäkuuta 2016

Blogiosio valmis

Jee! Koodaan siis omaa nettisivuu, enkä oo aiemmin paljoo koodaillu nii tää on mulle tämmönen hidas oppimisprosessi.

 Eilen illalla oli vähän ongelmii upottaa tätä blogia sinne nettisivulle. Halusin saada korkeuden riippumaan näytöstä ettei tulis kahta scrollauspalkkia ja yritin vaikka mitä säätöö prosenttien ja pikseleiden kaa. Lopulta sit törmäsin Youtube:ssa n. klo 2 pm oikeeseen kirjainyhdistelmää: vh eli viewport height prosentteina näytön korkeudesta! Siihen oli hyvä lopettaa työskentely ku vihdoin onnistu jossain mitä kauan yritti. Yön aikana keksin sit myös et miten saan sen leveyden kuntoo ja sivun näyttää hyvältä joka laitteella: container-fluid bootstrapissa nii blogin tausta peittää sivun taustan ja  linkki blogin mobiiliversiosta erilliseen pienil näytöil näkyvään iframeen. Sit kun tänää laitoin suunitelman käytäntöön nii onnistu ekal yrittämäl!

Välillä tää koodaus on tosi turhauttavaa ku menee tunti et saa jonku fontin vaihdettuu mut tollaset hetket on puolestaan tosi palkitsevia. Ja kyl täs jatkuvasti oppii uutta. Blogiosa lienee tosiaan nytten valmis. Näyttääkin ihan hyvältä. Ainoo vaa et mobiiliversiossa se esikatselee postauksia sillai että rivivaihtoja ei näy, mikä tuottaa ongelmii tollasissa mitä toi ensimmäinen. Blogger olis kyl siittä siisti kun antaa editoida suoraan oman blogin koodia mutta se on sen verran monimutkanen et mun taidoilla ei kyl lähe.

Parin päivän päästä pitäis olla sivu valmis, että sitä odotellessa. Aattelin hostata sen Google Drivessa että saa nähdä, mutta hyvällä tuurilla sen pitäis toimia joten kuten. Pelkään kans et jos ohjaan tän blogin osotteen sinne sivulle nii siittä tulee joku paradoksi että ne linkit menee ympyrää ja universumi räjähtää. Noh...

Ei tätä kuitenkaa kukaa lue mutta tulipahan testattua.