sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kosmonautti kosmoksesta nautti

Tänään aamulla saatiin bagilliset swagia. T-paita, kynä, kuulakärkikynä, vihko, säännöt, ohjelma, pinssejä. Paras juttu oli kuitenkin kuvilla varustetut ID-läpyskät. Ne kun saavat olon tuntumaan tärkeältä. Toivottavasti ne saa pitää tapahtuman jälkeen.

Avausseremoniassa oli paljon kuvaajia ja liian kova äänenvoimakkuus. Aluksi oli joku LED–alieni-puku-tanssiesitys, aika outo mutta ihan hieno, musa etenkin oli eeppinen. Sitten juontajat ja jotkut tieteen kannalta tärkeät henkilöt, sekä tietysti tulkki, pälpättivät kisojen luonteesta ja tulevaisuudesta sekä Moskovan vieraanvaraisuudesta. "Moskova on maailman turvallisin paikka."

Iltapäivällä kävimme kosmonauttimuseossa. Paikka oli kiinnostava, ja meillä oli hyvä englantia puhuva opas. Informaatiokatkoksen vuoksi vapaa-aika jäi kuitenkin odotettua lyhyemmäksi, enkä ehtinyt ostaa avaruusmukia. Nyyh ;(

Illalla pidimme jälleen läksybileitä, nauroimme katketaksemme sille, kuinka hankalaa vessapaperin tilaaminen respasta oli sekä saimme muutaman infonjyväsen lisää kisasta.

 Tyyliin Juri Gagarinin puku, en tiedä alkuperäisyydestä
 Moderni avaruuspuku, ihan oikea
 Tämä myös, alusten ulkopuolella lillumiseen
Olin näin lähellä kuuta