perjantai 9. syyskuuta 2016

Äeöääh!

Jaahanz. Nytpä ei ole ollout aikaa viime päiviniä kirjoitella blogijuttuja, että tässä on sitten kolme samassa.

Tiistaina oli ensimmäinen kierros varsinaista kilpailua. Ajettiin bussilla yhdelle koululle. 4.5 tuntia aikaa tehdä, tehtäviä 3, liian vaikeita suomalaisessa koulujärjestelmässä opiskelleille, sain ensimmäiseen räpellettyä sen verran, että pääsin ehkä puoleenväliin asti, sieltä sai suklaata. Iltapäivällä mentiin Kristus vapahtajan katedraaliin, siellä meille kerrottiin ensin hieman kirkosta ja sitten kirkon katolta avautuvista maisemista. Kierros pidettiin hirveällä kiireellä, tyyliin "menkää tuosta ulos". Sitten harhailimme viereiseen taidegalleriaan, jossa meitä myös kierrätettiin, ja kierroksen jälkeen saimme vapaasti katsella tauluja. Taulut olivat todella nättejä ja yksityiskohtaisia. Lopuksi näimme jonkun ihmeen "hologrammiesityksen". 
 Cathedral of Christ the Saviour




Näköalaa kirkon katolta
"Sinisessä huoneessa" tarjoiltiin kunnon kasvisruokaa, mutta se taisi olla poikkeusjärjestely joillekkin intialaisille. Sitä kävimme kuitenkin pöllimässä, mutta harmiksemme olimme juuri syöneet vatsat täyteen illallista.

Keskiviikko: samat jutut kisassa, hieman vaikeampia tehtäviä ja epätoivoisempaa räpellystä. Todistustehtävää kirjoitin suomeksi (niin sai tehdä). Nyt oli hieman paremmin aikaa tutustua kilpailun ohessa esiteltäviin muihin matikkahubailuihin. Illalla johonkin historiapuiston museon historiakierrokselle. Siinä vaiheessa ei kyllä enää oikein keskittyminen pysynyt, eikä kielimuuri helpottanut asiaa. 
 Joku juttu
 Joku toinen juttu
 Puistossa vaikutti olevan voitonmerkiksi omistettuja rakennuksia. Tässä Karjala-talo. Itse kierros oli museossa sisätiloissa.
Raketti


Kilpailut ovat jo ohi. Torstaina oli aamulla Moscow City Quest, jossa kiersimme ryhmänä kaupungille merkittyjä rasteja ja vastailimme kulttuurikysymyksiin. Sateen takia se oli ihan syvältä, mutta muuten se olisi ollut ihan hauska. Meille tarkoitettu vapaaehtoinen ei ilmaantunut paikalle, ja saimme sellaisen, joka ei osannut englantia, mutta kyllähän me siinä pärjäilimme. Sateiden ja muiden takia aikataulu viivästyi, emmekä saaneet hotellilla lounasta. Kävimme Burger Kingissä, lisäksi ostin pähkinöitä ja samanhintaisen tuulettimen. Lainasimme hotellihuoneen kaukosäätimestä siihen paristot, nyt se on osina. 

Myöhään illalla oli jokiristeily. Siellä lähinnä syötiin. Kuuden hengen pöydässämme oli vegaani ja kolme muuta vegetaristia. Valmiiksi tarjoiltuna oli kana–caesarsalaatit, kysyin kasvisvaihtoehtoja, tarjoilija kysyi, puhunko saksaa, kysyin kasvisvaihtoehtoja saksaksi, "NO!". Hotellin kehnot kasvisruoat vielä ymmärtää, mutta tuontasoisessa paikassa se ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää. Onneksi illalliseen kuului kuitenkin suunnilleen tuhat ruokalajia, ja saimme syötyä jotain lisukkeita ja hedelmiä. Itse söin suunnilleen puolet tarjotuista blineistä, ja koska luulimme niitä viimeiseksi ruokalajiksi, olivat lihansyöjät jo haljeta, kun pöytään lapataan vielä vaikka mitä vartaita ja pihvejä. Tarjoilijat olivat silti vähän outoja: meiltä oli loppunut ja pyysimme lisää, vastaus oli: "NO!", mutta silti vettä tuli uusi puulo hetken pästä. Tavalliseen venäläiseen tapaan he olivat alati kärkkymässä pois korjattavia astioita ja tuijottelivat meitä ikävästi. Päätimme trollata heitä ja katsoa, osaavatko he noudattaa syön vielä -aterinkoodia. Jonkin aikaa ne jaksoivat odottaa, mutta kyllä ne lautaset sitten lopulta vietiin nenän edestä. 

Yöllä tulimme takaisin hotellille, ja näimme kisan tuloksia. Emme ihan hävinneitä olleet. Itse sain matikasta kaksi pistettä, molemmat ekalta kierrokselta. Täydet pisteet tehtävästä olisi ollut 7, mutta Kokonaispisteissä voitin silti ainakin molemmat Berliinit, Düsseldorfit ja Abu Dhabit, sekä jotain muita. Fysiikasta taidamme saada mitalin (puolet saa). Saimme myös tietää, että tämän päivän aikataulua on kiristetty, ja nyt on muuten hemsvetin kiire.

Olimme risteilyllä, siellä oli pimeää 
Matikkatulokset