maanantai 5. syyskuuta 2016

Sairaaannopee

Tänään olivat ensimmäiset kilpailujutut blitz-kierroksen muodossa.

Aamulla heräsimme aikaisin, söimme kiireellä ja odotimme tunnin bussien lähtöä. Karavaanimme ajeli kilpailupaikalle johonkin lyseoon poliisisaattueessa. Ruuhkaa oli kai jonkin verran, ja matkaan kului vielä puolitoista tuntia.

Blitz-kierroksen ideana oli tehdä suuri määrä nopeahkoja tehtäviä kahdessa tunnissa koko tiimin voimin. Se oli erillinen muusta kilpailusta. Tehtäviä oli yhteensä 80, eivätkä ne olleetkaan niin helppoja kuin yksittäinen näkemämme ennakkotehtävä. Oma panokseni taisi olla 3 oikein, eli suunnilleen se mitä me keskimäärin, sekä yksi, jonka ohjeet luin huolimattomasti ja päädyin tekemään monimutkaisempana versiona. Meidän sijoituksemme oli 18, eli voitimme 4 kaupunkia, käsittääkseni mukaan lukien Berliinin. Kierroksen voitti tietysti Moskova. Tärkeintä oli kuitenkin hauskan pitäminen tehtäviä yhdessä ratkottaessa, ja itse ainakin olen ei-viimeiseksi tulemiseen varsin tyytyväinen.

Tehtävien jälkeen söimme pakatun lounaan koululla, muun muassa kanaa ja riisiä ilman kanaa. Sitten IT-kilpailijat menivät testaamaan kilpailujärjestelyjä ja me muut kävimme kuuntelemassa luentoa siittä, miten matematiikka näkyy oikeassa elämässä. Siinä oli ihan kiinnostavia juttuja, mutta kielimuuria oli jälleen, ja monet niistä asioista vaikuttivat sellaisilta, jotka olisivat tämän tason kilpailijoille aika itsestäänselviä.

Illan kulttuurivierailu oli Yandex-yhtiöön, joka kuulemma vastaa "Venäjän Googlea". Siellä saimme luennon aiheesta "Random Graphs", mutta se puolestaan meni yli hilseen, koska ei ollut tarvittavia pohjatietoja, jotka eivät Suomen opetussuunnitelmaan kuulu. Muuten tämä esitys vaikutti kuitenkin tosi hyvältä, samoin kuin sen jälkeinen, jossa kerrottiin yhtiön historiasta ja toiminnasta. Olisin kuitenkin jäänyt kaipaamaan jotain esittelykierrosta yhtiön tiloissa, mutta näin isolla porukalla se tuskin olisi ollut mahdollinen.


 Jo toinen koko bussikaravaanin keskellä vilkasta tietä suorittama U-käännös. Nihin ovat kai kuitenkin syynä tietöistä johtuvat liikennejärjestelyt.
 Moscow City Centre. Kirjaimellisia pilvenpiirtäjiä, joille kuva ei tee oikeutta. Oranssi on Mercury Tower, helix-muotoinen Evolution Tower ja korkein Federation Tower.
Tämmöistä räpelsin blitzissä. Ideana oli laskea yhtälön juurten summa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti