lauantai 3. syyskuuta 2016

Moskovaan!

Kaverieni innoittamana (terveisiä Julialle ja Nealle) aattelin raportoida matkaltani blogin muodossa. Ja ei oo vieläkään nettisivu valmis, toivottavasti joku loma ehin tehdä.

Menemme siis Moskovaan "matematiikkaolympialaisiin". Nämä eivät kuitenkaan ole ne viralliset tiedeolympialaiset vaan joku noiden oma juttu. Valintaprosessi oli hieman kyseenalainen: kutsun kisoihin sai Helsinki, joka sitten jostain syystä päätti käskeä Ressua, eikä esim. Helsingin matematiikkalukiota, valitsemaan oppilaistaan sopivat kilpailijat. Noh, sinne nyt mennään sitten. Matematiikkaan osallistumme minä ja Konsta, ja kemiaan kaksi IB:läistä. Fysiikka ja tietotekniikka tulevat Helsingin luonnontiedelukiosta.

Olemme varmaan huonoiten valmistautunut ryhmä kilpailuissa. Muissa maissa kilpailuihin on tapana panostaa kunnolla, ja kilpailijoita usein valmennetaan paljon. Me taas menemme lähinnä omalla osaamisella. Opettajan lausahdus "Mennään sinne pitämään hauskaa" tiivistää asenteemme aika hyvin. Kilpailumatematiikkatapahtumia on Suomessakin tarjolla, mutta siellä pitää käydä omalla ajalla, enkä itse ole sellaisissa ollut. Ennen eilistä emme tienneet, pitääkö tehtävät tehdä suomeksi vai englanniksi, ja jälkimmäistä emme juuri ole myöskään treenailleet. Meidän piti suunnitella omat tehtävät kilpailua varten kesän aikana, ja meille kerrottiin, että niiden piti olla ylioppilastasoa. Viime viikolla Konsta lueskeli järjestäjän sivuja ja huomasi, että vastauksen tulisi olla kokonaisluku, mitä meidän thetävissämme ne eivät todellakaan olleet.

Nyt ollaan Helsinki–Vantaan Starbucksissa ja kone lähtee tunnin sisällä. Pitänee mennä pian. Tässä linkki tapahtumanjärjestäjän sivuille. Itse en niitäkään juuri ole lukenut.

Katsotaan, mitä tästä tulee. Moikka!

Minä ja Konsta kentällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti