tiistai 10. heinäkuuta 2018

Olympiaurheilua

Kun aivot ovat ollet 4.5h täydellä overdrivella, ei oikein ajatus kulje, joten koetan taas pitää lyhyenä ja ytimekkäänä.

Tänään ja eilen olivat varsinaiset kisapäivät. Jos formaatti ei ole vielä tuttu: molempina päivinä kolme tehtävää: "helppo, keskivaikea ja vaikea" (suomeksi vaikea, tosi vaikea ja mahdoton), joiden tekemiseen on aikaa 4.5 tuntia. Aihealueina enemmän tai vähemmä algebra, kombinatoriikka, lukuteoria sekä geometria (joka ei yleensä suomalaisilta luonnistu). Probleemot näkyvät tässä tai ne voi myös ladata IMO:n sivuilta

Ekana päivänä silmille hyppäsi harmiksemme ensimmäisenä geometria, mikä tarkoitti sitä, että helppoja pisteitä ei ollut tarjolla. Itse sain jonkin verran tavaraa ykköseen ja kakkoseen, mutta en kokonaisia ratkaisuja. Toisena päivänä puolestaan päätin hyökätä täydellä teholla neloskombinatoriikan kimppuun, ja sain sen tehtyä reilussa neljässä tunnissa päätä seinään hakkaamalla ja 4x4-ruudukon hullulla brutella. Jälkimmäiseen olen tyytyväinen, sillä nyt on hyvät mahdollisuudet täysillä pisteillä ratkaistusta tehtävästä saatavaan kunniamainintaan.

Tunnelmastakin jotain? Tässä ainakin yli 100 parempaa kuvaa, mitä itse olisin kyennyt ottamaan, toki ilman kännykkää oli hieman paha haastaa. Saavuimme ruumiintarkastuksen kautta edellisessä postauksessa mainitulle urheiluareenalle, jonka jälkeen odotimme ensin noin tunnin vapaasti salissa toikkaroiden ja sitten puoli tuntia paikallamme istuen kilpailun alkua. Työskentely sujui oikein mukavasti, vaikkakaan aivan täydellisesti eivät jalat meinanneet mahtua pöydän alle. Toisena päivänä oli ilmeisesti jostain skannauksellisista syistä pyydetty tekemään koe kuulakärkikynällä, mikä oli sinänsä hölmöä, sillä etukäteen ei ollut ilmoitettu ja itse en sellaisella ollut koskaan koevastausta kirjoittanut. Onneksi olin varmuuden vuoksi ottanut swägibägissä tulleen mukaan, joten en joutunut vierustoverilta lainaamaan, mutta musteella onnistuin varmaan tahrimaan käsieni lisäksi kasvoni.

Onnistuin myös puolivahingossa saamaan aikaan jotain suurta ja kansoja yhdistävää, mutta kerron siitä lisää sitten, kun ovat julkaisseet tämän päivän vastaavat kuvat. :)

Eilen kävimme illalla kiertelemässä taas hieman kaupungilla, tällä kertaa oppaan kanssa. Täällä on ollut poikkeuksellisen sateista, joten kastuimme läpimäriksi. Kaikki museot ja vastaavat tuntuivat olevan kiinni, joten päädyimme pyörähtämässä jälleen parissa kirkossa ja eräässä kahvilassa/pubissa. Lopuksi törmäsimme leikkipuistoon, joten pakko oli hieman parkourata ja kiipeillä.
Voi itku! Voihan nenä! Kiipesin korkeaan telineeseen ulkoseinää, ja jäin paluumatkalla kaltereiden taakse jumiin.
Ostin kaupungilta kivan sateenvarjon (sattumalta samanlaisen kuin oppaalla), josta oli hyötyä myös tänään, kun kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa. Se oli aika iso paikka ja hieno myös. Varmaan osaisin luonnehtia paremmin, jos tietäisin enemmän kasveista enkä olisi ollut matikkakrapulassa.
Japanilainen puutarha
Jotain jättimäisiä vesikasveja
Jaahas. Nyt ei tarvitse enää osata matikkaa. Ei auta kuin toivoa epänipoaarvostelua kunniamaininnan vuoksi ja nauttia seuraavien päivien ekskursioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti