perjantai 6. heinäkuuta 2018

Yllätysmenestystä

Tänään koitti Viking Battlen joukkueosa, ja kummallista kyllä, tämä kierros voitettiin! Jopa Ruotsi yhdellä pisteellä. Kokonaiskisassa kavuttiin tällä Tanskan ohi kolmansiksi. Tietenkin suurin kunnia kuuluu Ollille, joka teki enemmän kuin me muut yhteensä, ja itselleni kävi jälleen niin, että keksin yhden tehtävän, kun oli jo liian myöhäistä. Probleemot ja tulokset tullevat aikanaan näkyviin tänne.

Iltapäivän ohjelma oli "suunnistusta". Rämmimme summittaisen ilmakuvakartan perusteella nokkostakiaisryteikössä etsimässä tyyliin puunrunkojen sisään piilotettuja tehtäviä. Koska tehtävien ratkaiseminen oli järkevää ulkoistaa sekaryhmien lahjakkaammille jäsenille, oli oma panokseni lähinnä lainata harppia ja tussitaulua sekä lähteä takaisin tiheikköön etsimään toistaiseksi löytymätöntä rastia. Vaikka miellyttävämminkin olisi voinut ajan käyttää, pääsi siinä tutustumaan hieman muiden maiden kisaajiin.

Huomenna sitten suuntana Romania.

PS.
Tuntuu siltä, että Numberphile vakoilee meitä: näistä cross ratioista opittiin juuri eilen. Yllättävän usein tuntuu käyvän niin, että johonkin vastaopittuun juttuun rupeaa sen jälkeen törmäilemään ajankohtaisena asiana muualla. Suosittelen kyllä katsomaan Numberphilea, esittelevät kiinnostavia matikkajuttuja helposti lähestyttävässä muodossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti